Vandaag heb ik weer een lekker en makkelijk recept voor je. Ik heb het over köfte met yoghurt-tomatensaus, pitabroodjes en salade.
Köfte met yoghurt-tomatensaus, pitabroodjes en salade
2 personen
Bereidingstijd: ongeveer 3 kwartier
Ingrediënten:
- 300 gram rundergehakt
- teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel paneermeel
- komijn, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout
- peterselie
- 2 pitabroodjes
- 1/2 komkommer
- 2 tomaten
- 100 ml Griekse yoghurt
- 4 eetlepels tomatensaus
- olie
- wittewijnazijn
- suiker
Bereiding:
Meng het gehakt met het paneermeel en de knoflook, komijn, peterselie, paprikapoeder, peper en zout. Vorm er balletjes van en dus die iets plat. Zet even weg.
Verwijder het vruchtvlees van de komkommer en snij de komkommer in plakken. Marineer de plakken komkommer in een mengsel van azijn, olie, suiker, peper en zout en peterselie.
Klop de yoghurt los met wat olie en peper en zout en meng verder de tomatensaus met wat chilipoeder.
Bak of gril de köfte in ongeveer 8 minuutjes en verwarm intussen de pitabroodjes. Snij de tomaten in plakken en verdeel die over de borden. Schep er wat van de komkommersalade bovenop. Leg ook de köfte op de borden en verdeel daar eerst de yoghurt en vervolgens de tomatensaus over. Serveer met de pitabroodjes.
Eet smakelijk!
Volg mij ook op social media!
Reageren staat uit.