Bij toeval stuitte ik laatst op dit heerlijke recept voor een hartige taart met brie en broccoli. Ik ben gek op brie dus ik heb het meteen uitgeprobeerd. En met succes!
Hartige taart met brie en broccoli
4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten:
- deeg voor hartige taart (diepvries)
- 500 gram broccoli
- 250 gram brie
- 150 gram cashewnoten
- 125 ml creme fraiche
- 3 eieren
- peper en zout
- honing
- geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 220 graden. Bekleed een ingevette springvorm met het ontdooide deeg voor hartige taart. Kook de broccoli een paar minuutjes voor en laat goed uitlekken. Snij de brie in plakken en verdeel de helft over de bodem van de springvorm. Verdeel daar de helft van de cashewnoten over. Doe daar de broccoli bovenop. Klop de eieren los met de creme fraiche en wat peper en zout naar smaak. Verdeel dit mengsel over de broccoli. Doe er dan de resterende cashewnoten en plakken brie over. Maak af met wat honing en een laagje geraspte kaas.
Bak de hartige taart 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Eet smakelijk!
Volg mij ook op social media!
Reageren staat uit.